Pages

Tuesday, December 7, 2010

most már tényleg betegre tanultam magam...:/

Ugyanis vasárnap este elkapott vmi és egész éjszaka hánykolódtam..Nem volt túl kellemes.
Hétfőn egész nap szüttyögtem, így ma tovább tanulok, mert közeleg a VÉG..a kémia szigorlat napja..
Ma kaptam emailt, és kiderült h  a bírálóm az MTA professzor asszonya lesz, akinek még a neve is Bíró.Ejjha!Izgalommal vegyes riadalom vett rajtam erőt!
De ez még messzebb lesz csak előbb tudjam le a szigorlatokat!
Itt van a norvégiai nagybátyjám látogatóban, az tök jó, midnenki nagyon örül neki!Én is!
Sikerült kiolvasnom Robert Merle-Madrapur c. könyvét....úgy látszik nem szabad bele kezdenem mert nem bírom letenni olyan olvasmányosak az írásai..
1 kis ajánló:
"Egy nap különös gép száll fel Párizs Charles de Gaulle-ról elnevezett repülőteréről. Fedélzetén mindössze tizenhat utas van, valamennyien az első osztályon, s mindannyiuk jegye az ismeretlen hangzású Madrapurba szól. Iszogatnak, csevegnek, ismerkednek, flörtölnek, vitáznak, politizálnak - ahogy a repülőgép utasai szoktak. Ám ahogy múlik az idő, egyre furcsább dolgok, egyre rejtélyesebb események történnek: két utas, két hindu egyszerre csak fegyvert fog a többiekre, elveszik értékeiket, papírjaikat, aztán kiderül, hogy a gépen nincs pilóta, valahonnan a távolból, egy ismeretlen központból irányítják, közben a repülő időnként a földre ereszkedik, kietlen, fagyos tájakon landol, s ilyenkor mindig kiszáll néhány utas. Kiszáll vagy kiszállítják őket? Akik maradnak, rádöbbennek, hogy úti céljuk egyetlenegy térképen sincs rajta, Madrapur talán nem is létezik, s ők az elkerülhetetlen végállomás, a halál felé tartanak. Így lényegül át a titokzatos repülőút jelképpé, afféle modern mítosszá életről és halálról, szerelemről és gyűlöletről, az emberi bátorságról és gyávaságról a kiváló francia szerző, az izgalmas meseszövés, a hiteles alakteremtés, az írói mesterség minden csínját-bínját értő Robert Merle egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató regényében."


No comments:

Post a Comment

Here you can comment my notes!